Publisert på

Barneboka Rett eller Galt – etiske problemstillinger for barn

Gjennom mange år som lærer har jeg samlet meg en del favorittbøker til bruk i undervisningen. De bøkene som ikke bare fenger barna under høytlesing, men de bøkene som man i tillegg kan bruke pedagogisk og som inngang til temaer som det ellers kan være vanskelig å finne materiell om.

Hvert år jobber jeg og mine elever med teamet Gode og Dårlige valg. Vi bruker tenkeoppgaver og dilemmaer for å diskutere og reflektere over hvilke valg som er smarte å ta i gitte situasjoner. I forbindelse med dette arbeidet kom jeg over barneboka Rett eller Galt av Birte Svatun. Boken var alt jeg hadde lett etter! Den er og blir en av mine alle største favoritter!

Rett eller Galt er en samtalebok med små morsomme historier som fenger barna. I historiene beskrives situasjoner som byr på dilemmaer, problemstillinger og meningsfylte samtaler.

Hva er rett og hva er galt? Vet du alltid det?

Ida sier at oldemors kjole er fin, selv om hun ikke mener det. Er det alltid galt å lyve?

Må gode venner alltid være enige?

Går det an å være helt stille og likevel være slem?

Jeg har selv bruk boka med stor suksess både med min gutt på 4 år, og barna i 1. og 2. klasse. Illustrasjonene i boka er morsomme og historiene er lett for barna å kjenne seg igjen i. Problemstillingene har ikke alltid et fasitsvar, og dette gjør det enkelt for barna å komme med egne synspunkter som fremmer gode og rike samtaler i klassen.

Boka har vært svært etterspurt, da den har vært utsolgt over lengre tid. Nå har den fått en skikkelig “make-over” og gitt ut i ny versjon. Jeg anbefaler alle barnehager og skoler om å ha denne boka i sitt bibliotek – et fantastisk “verktøy” i undervisningen!

Her kan du kjøpe boka!

Birte Svatun er lærer, journalist, forfatter og en etterspurt foredragsholder. Hun har gitt ut flere andre bøker som varmt kan anbefales!

 

 

En kommentar på “Barneboka Rett eller Galt – etiske problemstillinger for barn

  1. En slik bok har jeg savnet.? Kommer til å bli brukt mye med mine småtrinnselever.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *