Publisert på

Lag dine egne arbeidsark med bokstavhusmaler

Har du hatt lyst til å lage arbeidsark til elevene dine med bokstavhus, men ikke visst hvordan? Her får  du gratis maler, med hjelp til både hvordan du kan lage dem og idèer til oppgaver!

Lag arbeidsark der elevene kan spore eller skrive bokstaver og ord

Malene gjør det enkelt å lage bokstavhus til enkeltbokstaver eller til hele alfabetet. Her kan du lage skriveark med ukas ord, ord som inneholder innlærte bokstaver eller lignende. Velg om du enten skriver ut et ferdig ark med bokstavhus, og skriver på bokstavene eller ordene for hånd, eller om du vil bruke ulike skrifttyper og legge det inn digitalt.

Lag store bokstavhus til veggoppheng

Med disse malene får du mulighet til å lage veggoppheng med de ulike bokstavene i alfabetet. Dette kan være spesielt nyttig i bokstavinnlæringen. Jeg bruker å ta disse frem hver gang vi lærer en ny bokstav. Da henges plakaten med den nye bokstaven opp slik at den er lett synlig for alle elevene.

Hvordan legge inn bokstaver og tekst digitalt

Åpne filen i PowerPoint. Velg hvilken mal du vil ta i bruk. Sett deretter inn en tekstboks og skriv inn bokstaven eller ordet du ønsker å bruke. Merk så bokstaven eller ordet og endre til en skrifttype som har lik bokstavforming som den elevene skal bruke. Endre så størrelsen på bokstaven eller ordet slik at det passer inn med størrelsen på bokstavhuset.

Dersom du ønsker stiplede bokstaver, dobbeltklikker du på tekstboksen og velgeralternativer for tekst. Her kan du velge stiplede linjer.

Ønsker du at elevene skal skrive inni bokstavene, velger du tekstkontur med heltrukket linje. Der vil du også kunne velge tykkelsen på bokstavenes omriss.

Hvilke skrifttyper er god å ta i bruk

Her får du noen forslag til skrifttyper som jeg liker å bruke med mine elever. Klikk på hver enkelt for å finne dem og laste dem ned.

Last ned Bokstavhus gratismaler og sett i gang!

Jeg håper mange av dere vil dele bilder av arbeidsark eller plakater dere lager. Del gjerne på Facebook eller Instagram ved å bruke #teachingfuntastic

3 kommentarer på “Lag dine egne arbeidsark med bokstavhusmaler

  1. Tusen takk Eirin 🙂

  2. digs you! MÅ dele dette på bloggen min og satser på at det er greit. det er bare FOR genialt til å ikke dele (og bruke – for jeg har et par elever som fortsatt trenger dette!) 🙂

  3. Helt topp – del gjerne 🙂 Takk til dere begge! Håper de kommer til nytte 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *